HIFU

Face- en halslift zonder operatie

 

 

In de rest van de wereld is men al overtuigd van HIFU, nu is Belgie aan de beurt om veroverd te worden!  HIFU is een nieuwe niet-invasieve behandelmethode op basis van ultrageluid voor contouring en lifting van de huid. Het bezit zowel een diagnostische als een therapeutische toepassing. Een Ultherapy behandeling is heel geschikt voor het liften van wenkbrauwen, het verbeteren van kaaklijncontouren en het verstrakken van onderkin en hals. Een behandelmethode voor vrouwen of mannen die een milde lifting willen zonder incisies. 

De behandelmethode
Net als bij andere behandelingen met ultrageluid wordt een handstuk op de huid geplaatst. Op het scherm verschijnt een beeld waarop de behandelende specialist kan bepalen waar de ultrageluid energie nodig is. Hetzelfde handstuk wordt vervolgens gebruikt om een gedoseerde hoeveelheid gefocuste energie af te geven op precies de juiste diepte onder de huid zodat er een positief effect ontstaat. Dit alles zonder de oppervlakte van de huid te beschadigen. Als reactie op de warmte die ontstaat zal de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd worden. 

 

 

 

 


 

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, indien nodig kan altijd een verdoving worden gegeven. De meeste patienten beschrijven het gevoel tijdens de ingreep als -lichte tot matige prikkeling of -een gevoel van warmte onder de huid. Dit is de ultrasone energie, waarop de werking van het liften en verstrakken van HIFU is gebaseerd, die afgegeven wordt in het weefsel.

 

Wat kan ik verwachten na de behandeling?U kunt meteen weer doorgaan met de dagelijkse werkzaamheden en er zijn geen speciale voorzorgsmaatregelen waar u rekening mee moet houden. Uw huid kan na de behandeling enige roodheid vertonen, maar die zal binnen korte tijd verdwijnen

 

Het resultaat is een geleidelijke verstrakking van de huid. Na ongeveer 3 maanden is het optimale effect zichtbaar. Natuurlijk is het resultaat niet zo spectaculair als bij een facelift, maar wordt bewust voor een gezonde uitstraling gekozen. Een Ultherapy behandeling is heel geschikt voor het liften van wenkbrauwen, het verbeteren van kaaklijncontouren en het verstrakken van onderkin en hals. Kortom, Ultherapy is DE oplossing voor iedereen die een strakkere en jongere uitstraling wil hebben maar dan zonder operatie,

                                                                                                 Schoonheid in Bredene – La Bohème

 

Eén complimentje krijgen is leuk, verschillende welgemeende complimentjes in korte tijd… da’s genieten!

 

Ik ben de 60 voorbij en da begint je huid losser te worden, de rimpels tekenen zich af en als je bent zoals ik zoek je een middel om dit proces tegen te gaan. Nu ben ik geen voorstander van operaties dus buiten een paar goede crèmes smeren dacht ik dat er niet veel anders te doen was.

Tot ik de gelegenheid kreeg om een niet-invasieve ( geen operatie!! ) methode om het verouderingsproces te bestrijden: ULTHERAPIE. Ik geef eerlijk toe dat ik er nooit van gehoord had en dat is ook niet zo verwonderlijk gezien er momenteel slechts enkele instituten in ons land zijn waar je die therapie kan volgen. Aan de kust kan je enkel bij La Bohème terecht.

Nu had ik niet zoveel zin om op regelmatige tijdstippen naar Bredene te moeten reizen voor een behandeling… nee hoor, men hoeft maar éénmaal de behandeling te volgen en dan na 6 à 8 weken komt het opvolgingsdeel en .. that’s it! Niet meer en ook niet minder… hoe meer ik hierover hoorde , hoe interessanter het werd.

 

Zo kwam ik terecht bij Nancy Grammens en La Bohème in Bredene. Alleen al voor de superglimlach en de goede raad van Nancy loont het de moeite om de verplaatsing te doen. Ze stelt je onmiddellijk op het gemak en legt in duidelijke taal uit wat ze precies allemaal doet en wat de (goede!!) gevolgen zullen zijn.

 

Wat is precies HIFU ?

Het is dus een niet-invasieve ultra-geluid behandeling die gedurende de 40 minuten durende behandeling gebruik maakt van het eigen herstellend vermogen van de huid. De huid wordt door de geluidsgolven op behoedzame wijze verbeterd en het onderliggende weefsel krijgt weer meer ondersteunende functie. Het is zoals botox maar zonder de vervelende prikken en de verstijfde gelaatsuitdrukking die ermee gepaard gaat. Ultherapie wordt gebruikt voor de zachte huid van de hals en kaaklijn en ook op het voorhoofd en onder de ogen (zwarte kringen)

 

Hoe werkt het?

Nancy plaats een applicator op de huid en er verschijnt een beeld op het scherm zodat zij exact kan bepalen waar de energie gegeven wordt. De applicator geeft dan een bepaalde hoeveelheid gefocuste energie af op precies de juiste diepte onder de huid in twee lagen: de diepste huidlaag en nog daaronder de fibromusculaire laag. De positieve verjongende werking wordt zo op gang getrokken en dit alles zonder de oppervlakte van de huid te beschadigen. De warmte die het toestel afgeeft stimuleert de aanmaak van nieuw collageen in de beide langen. Het resultaat is een liftend effect dat een verstrakking van de huid tot gevolg heeft.

Klinkt allemaal eenvoudig en in feite is het ok eenvoudig voor de klant, je hoeft maar rustig te liggen en Nancy en haar wondermachine doen de rest.


Wat voel je tijdens de behandeling?

Je voelt warmte op de behandelde plek en een minuscule prik ( die er geen is! ) wanneer de energie wordt afgegeven.  Persoonlijk vond ik het niet echt pijnlijk, een beetje vervelend misschien op sommige plekken maar dat had ik er graag voor over.

En nadien?

Buiten het feit dat ik al onmiddellijk een verschil zag rond de ogen, had ik verder geen gevolgen van de behandeling en kon ik gewoon verder met mijn dag.

In de daarop volgend weken had ik soms wel een beetje dat ‘blauwe plek’ gevoel als ik de behandelde plek aanraakte, maar dat verdween ook na een poosje. En er was nooit iets van vlekken of echte blauwe plekken te zien!

 

Resultaten

Zoals eerder gezegd zag ik al een kleine verbetering rond de ogen onmiddellijk na de behandeling, dat was al erg positief! Nadien moet je je huid de tijd geven om te regenereren en dat is een periode van 2 à 3 maanden.  Nancy neemt foto’s voor en na de behandeling zodat je zelf ook kan oordelen.

 

Dus na dikke twee maanden ging ik terug naar La Bohème, en kreeg ik het vervolg op de behandeling: WISHPRO. Dit is in feite de perfecte partner van HIFU. Nadat de Ultherapie behandeling het collageen heeft aangemaakt en je huid strakker zit, gaat de Wishpro een stapje verder en door een pijnloze en eveneens niet invasieve massage met de Wishpro applicator gaan de kleine rimpels en oneffenheden bewerkt worden. Ik vond het een zeer aangename en relaxerende ervaring, het zachte licht en de rustige muziek op de achtergrond deden me helemaal relaxen. Dit duurt een 20-tal minuten en het verfrissende gelaatsmasker nadien was de perfecte afronding van het hele verhaal. Deze nabehandeling is wel apart aangerekend maar is zeker de moeite !

 

Zie ik er nu echt jonger uit?

Aan u om de resultaten te bekijken op de foto’s, ik denk dat het jonger voelen effect ook komt van het fijne gevoel dat Nancy je geeft tijdens en na de behandeling, maar zoals ik al zei, de complimentjes die ik van familie en vrienden krijg liegen er niet om….

 

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De resultaten van deze behandeling blijven makkelijk 1 à 2 jaar zichtbaar en nadien kan je gewoon terug beginnen, dit in tegenstelling tot ingrepen die je maar één of tweemaal mag uitvoeren. Nancy heeft klanten zo jong als dertigers en zo ‘rijp’ als zestigers en ieder haalt er zijn voordeel bij. Ben je 35 en wil je diepe groef op je voorhoofd laten verdwijnen, dan is dit voor jou. Ben je zoals ik al de 60 voorbij , geeft de behandeling het positieve effect van een facelift zonder al de rompslomp en pijn.. en dat is  toch wel een hele bonus! Mijn behandeling – onder de ogen – heeft € 297 gekost en de Wishpro behandeling was € 99.  In Nederland of de VS waar deze behandelingen populair zijn, betaal je al snel meer dan het dubbele voor exact dezelfde behandeling! 

 

Ik zou zeggen,  het is een kleine investering maar die je een enorme boost geeft zowel mentaal als fysiek…. En dit alles in een vriendelijke en professionele omgeving in de veilige handen van Nancy, het beste uithangbord voor La Bohème